Zvolené minerální vody, vybrané geologické a chemické souvislosti - Tesařová, Natálie (Univerzita Pardubice, 2023)
Tato kompilační práce poskytla informace o vybraných typech minerálních vod v souvislosti s odpovídajícími geologickými a chemickými aspekty. Byla diskutována řada fyzikálně ? chemických parametrů a senzorických vlastností uvedených minerálních vod, včetně jejich významu z hlediska ochrany zdraví.
Selected mineral waters in conection with corresponding and geological and chemical aspects
Keywords: minerální vody; chemické parametry; ochrana zdraví; kvalita vody; mineral waters; chemical parametres; health protection; water quality