Prolínání hudby a poezie v subkultuře "vlasatců" - Bosáková, Tereza (Univerzita Pardubice, 2014)
Tato diplomová práce pojednává o prolínání hudby a poezie v subkultuře vlasatců. Práce si dává za úkol zmapovat literární lyrickou tvorbu hudebníků (všech hudebních směrů, prezentovaných touto sociálně-kulturní skupinou) a možnosti prezentace jak hudebních, tak literárních děl. Práce se zaměřuje především na období let 1950-1989.
Blending of Music and Poetry in the Subculture od so called "Hairy Man"
Keywords: Vlasatci; poezie; hudba; hudebníci; spisovatelé; Hairy men; poetry; music; musicians; writers