Právní problémy péče o nemovité kulturní památky - Bartošová, Ivona (Univerzita Pardubice, 2002)
Autorka se v práci zabývá ochrannou péčí o nemovité kulturní památky z hlediska minulé, současné a navrhované právní úpravy. Zaměřila se na památky okresu Kutná Hora a provedla rozbor dvou konkrétních případů, týkajících se odstranění stavby kaple a poškození archeologické památky.
Legal issues of immovable cultural monuments care
Keywords: kulturní památky; Památková péče; archeologické nálezy; právní úpravy; Státní správa