Vážení silničních nákladních vozidel v provozu - Vašíček, Tomáš (Univerzita Pardubice, 2014)
Tato práce analyzuje nízkorychlostní a vysokorychlostní kontrolní vážení. Přibližuje jednotlivé technologie vážení nákladních vozidel a jízdních souprav. Zabývá se jednotlivými operacemi při kontrole vozidel, sankcemi za přetížení a všemi právními předpisy s touto problematikou souvisejícími. Bakalářská práce poukazuje na problematiku vážení nákladních vozidel, upozorňuje na důležitá místa v celé technologii vážení. Předkládá nové návrhy na zlepšení jednotlivých operací a možnosti rozšíření kontrolního vážení a tím i zvýšení celkového počtu vážených nákladních vozidel na pozemních komunikacích v České republice.
Weighing road vehicles in operation
Keywords: jízdní soupravy; nákladní vozidla; pozemní komunikace; váhové zařízení; vážení; loader transporter; tandem vehicle; way; weighting device; weighing