Vztah státní správy a samosprávy zejména z historického hlediska - Daníčková, Martina (Univerzita Pardubice, 1997)
Práce popisuje vývoj veřejné správy od vzniku Československého státu do současnosti. Je popsána samospráva na úrovni obcí a vyšších územně samosprávných celků.
Keywords: historie; vývoj; obce; vyšší územně samosprávné celky; samospráva; veřejná správa