Využití polarizovaných ethylenů v syntéze 1,3,2-oxazaborinů - Bárta, Jan (Univerzita Pardubice, 2006)
Byly připraveny beta-enaminony a beta-enaminoamidy, z kterých reakcí se substituovanými benzendiazoniumtetrafenylboráty vznikaly oxazaboriny, které termickým přesmykem poskytly triazaboriny. Produkty byly analyzovány v CDCl3 pomocí multinukleární magnetické rezonance a pevné fázi pomocí rentgenostrukturní analýzy.
Utilization of polarized ethylenes in synthesis of 1,3,2-oxazaborines
Keywords: Polarizované ethyleny; triazoboriny; nukleární magnetická rezonance; rentgenostrukturní analýza