Výběr manipulačního zařízení pro společnost KŮTA LOGISTIK s.r.o. - Váňa, Martin (Univerzita Pardubice, 2023)
Bakalářská práce se zabývá výběrem manipulačního zařízení určeného pro práci ve skladových prostorech společnosti KŮTA LOGISTIK s.r.o. Práce je rozdělena na tři části. V první části, teoretické, jsou rozebrány teoretické aspekty, problematika a základní pojmy rozhodovacího procesu a vícekriteriálního rozhodování. Ve druhé části práce rozebírá teorii manipulačních zařízení a aktuální stav manipulačních zařízení ve společnosti. Třetí praktická část se zabývá volbou kritérií a rozborem uvažovaných variant. Následně navazuje samotný výběr manipulačního zařízení pomocí metod vícekriteriálního rozhodování. Na závěr práce je sestaven žebříček uvažovaných variant.
Multiple choice of handling unit for company KŮTA LOGISTIK s.r.o.
Keywords: rozhodovací proces; manipulační zařízení; vysokozdvižný vozík; vícekriteriální rozhodování; váha; decision-making process; handling unit; forklift; multi-criteria analysis decision making; value