Sociální stigma Češek, které konvertovaly k islámu - Seifertová, Zuzana (Univerzita Pardubice, 2017)
Tématem této diplomové práce jsou souhrnné informace o problematice českých konvertitek k islámu. Teoretická část definuje základní pojmy o náboženství, konkrétněji potom o náboženství islám. Věnuje se problematice stigmatizace a dále médiím i jejich tlaku na veřejnost. Praktická část seznamuje s kvalitativním výzkumem, který se zabýval zjištěním, zda se české muslimky cítí být společností stigmatizovány.
The social stigma of Czech women who converted to Islam
Keywords: muslimky; konverze; náboženství; sociální stigma; islám; muslim women; religious conversion; religion; social stigma; Islam