Začlenění kombinovaně postižených dětí do výchovně vzdělávacího procesu - Málková, Irena (Univerzita Pardubice, 2005)
Cílem bakalářské práce je zjištění názorů obyvatel města Slatiňany na výchovu a vzdělávání handicapovaných dětí a jejich začlenění do výchovně vzdělávacího procesu. První kapitola stručně charakterizuje problematiku, která souvisí se začleněním handicapovaných dětí do výchovně vzdělávacího procesu. Druhá kapitola se zabývá právními aspekty výchovy a vzdělání, další kapitola se týká mentální retardace a poslední kapitola je zaměřena na Ústav sociální péče ve Slatiňanech. K řešení stanoveného problému je zvolena forma dotazníku určeného pro zaměstnance ústavu sociální péče a obyvatele města Slatiňany. V závěru práce jsou zhodnoceny získané informace, které vyplynuly z analýzy navrácených dotazníků.
The incorporation of combinated handicapped children into educational and pedagogical procedure
Keywords: handicapované dítě; mentálně postižení; mentální retardace; Ošetřovatelská péče; ústavy sociální péče; dotazníkové šetření