Nařízení obce - Hrdá, Pavlína (Univerzita Pardubice, 2002)
Práce je zaměřena na problematiku vydávání nařízení obce. Nařízení obce jsou vydávána v přenesené působnosti radou obce. Práce je rozvržena do 6 kapitol. Jsou zde vysvětleny obecné pojmy z teorie veřejné správy a práva, dále je práce zaměřena na náležitosti, strukturu nařízení, jeho přijímání, realizaci a rušení. V práci jsou uvedeny změny týkající se procesu tvorby nařízení, k nimž došlo přijetím zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení). Součástí práce jsou i příklady některých nařízení, které vydala vybraná česká města.
Municipal public notice adopted in transferred competence
Keywords: místní správa; právní předpisy; nařízení obcí; obce; veřejná správa