Rekonstrukce křižovatky silnic I/9 x II/244 u Líbeznic - Vala, Daniel (Univerzita Pardubice, 2018)
Tato diplomová práce se zabývá rekonstrukcí stávající průsečné křižovatky silnic I/9 a II/244, III/0085 u obce Líbeznice, ve středočeském kraji. Cílem práce je zvýšení bezpečnosti, plynulosti a komfortu dopravy. Z pohledu psychologické jistoty řidiče je především odbočení vlevo z vedlejší komunikace problematické. Na základě těchto skutečností je navržena přestavba průsečné křižovatky na křižovatku turbo-okružní.
Intersection Reconstruction of the Roads I/9 x II/244 at Líbeznic
Keywords: turbo-okružní křižovatky; rekonstrukce; přestavba; průsečné křižovatky; komunikace; turbo-circular junctions; reconstruction; rebuilding; intersections; communications