Stanovení charakteristik kyvadla pro měření momentu setrvačnosti částí vozidel a metodika měření - Turek, Jan (Univerzita Pardubice, 2025)
Práce se věnuje momentu setrvačnosti a jeho zjišťování pomoci měření. Jednou z těchto měřících metod je zjišťování momentu pomocí kyvadla. U posuzovaného kyvadla však nejsou známé určité klíčové údaje, díky kterým by se na tomto kyvadle dal moment setrvačnosti měřit.
Determining the characteristics of a pendulum for measuring the moment of inertia of vehicle components and measurement methodology
Keywords: moment setrvačnosti; kyvadlo; těžiště; měření; moment of inertia; pendulum; center of mass; measurement