Poznámka k využívání homogenního parku vozidel v osobní dopravě - Černý, Jan (Univerzita Pardubice, 2000)
Článek se zabývá problémy optimalizace využívání homogenního parku dopravních jednotek (autobusů, tramvají, pantografových jednotek apod.) pro a) blízký horizont bez převisu poptávky nad nabídkou b) blízký horizont a převis poptávky po přepravě některými spoji na některých úsecích c) vzdálený horizont.
Keywords: osobní doprava; dopravní prostředky; využívání