Hodnocení psychických změn u žen po operačním porodu - Klementová, Denisa (Univerzita Pardubice, 2015)
Práce je zaměřena na hodnocení psychických změn u žen po operačním porodu (sectio caesarea) v raném šestinedělí. Teoretická část charakterizuje psychické změny a poruchy u žen v období těhotenství, porodu, poporodním období a dále jejich diagnostiku a léčbu. Výzkumná část zjišťuje kolik žen ve vybraném souboru je ohroženo rizikem vzniku poporodních psychických poruch.
The evaluation of psychic changes of women after the surgical birth
Keywords: šestinedělí; psychické změny; poporodní blues; poporodní deprese; poporodní psychóza; operační porod; puerperium; psychical changes; post-natal blues; post-natal depression; post-natal psychosis; surgical birth