Návrh učebního textu pro technické předměty na středních průmyslových školách strojírenských - Černá, Michaela (Univerzita Pardubice, 2023)
Závěrečná práce doplňkového pedagogického studia je zaměřena na přípravu učebního textu pro studium na středních průmyslových školách strojírenských. V teoretické části je uveden základní přehled věnovaný pedagogice, didaktice a učebním textům a pomůckám zaměřeným na odborné předměty. V praktické části je uveden návrh učebního textu pro první ročníky zaměřující se na propojení znalostí z jednotlivých odborných předmětů.
Keywords: učební text; hřídel; odborné předměty; střední škola strojírenská; textbook; shaft; technical subjects; secondary school of engineering