Vývoj tržních cen akcií podle odvětví - Novotný, Jiří (Univerzita Pardubice, 2026)
Tato diplomová práce se zabývá analýzou a komparací vývoje cen akcií vybraných společností rozdělených podle jednotlivých odvětví. Výzkum je realizován v časovém rámci před, během a po pandemii COVID-19. Práce hodnotí klíčové ukazatele výnosnosti, volatility, vzájemné korelace a reakce na tržní šoky a analyzuje odolnost jednotlivých sektorů a dynamiku jejich zotavení. Na základě provedených analýz a komparací jsou formulována doporučení pro manažery podniků a investory s cílem podpořit efektivní rozhodování na finančních trzích.
Trends in Stock Market Prices by Industry
Keywords: akcie; pandemie COVID 19; odolnost odvětví; tržní šok; výnosnost; zotavení; stocks; COVID-19 pandemic; industry resilience; market shock; profitability; recovery