Narativita v díle Džaláleddína Balchí Rúmího - Janků, Jakub (Univerzita Pardubice, 2021)
Tato diplomová práce se zaměřuje na to, jaká je role příběhů v Rúmího súfismu. Vyhledám v různých příbězích jejich hlavní poselství a pokusím se ho představit pomocí analytického výzkumu. Rúmího příběhy jsem si vybral kvůli jejich lehké dostupnosti i v českém jazyce, protože jsou autorem často vysvětlovány.
Storytelling in Rumi's Sufi Texts
Keywords: Islám; súfismus; příběhy; Rúmí; vyprávění; Islam; Sufism; stories; Rumi; storytelling