Environmentální výchova a vzdělávání ve společnosti Plynostav Pardubice holding a.s. - Polívková, Zuzana (Univerzita Pardubice, 2012)
Práce se zabývá environmentální výchovou a vzděláváním. Příznivé životní prostředí je pro nás předpokladem pro kvalitní způsob lidského života. V první části bakalářské práce je vymezena základní terminologie, základní požadavky a historie v environmentální výchově. V první kapitole je dále popsána environmentální etika. Druhá kapitola se zabývá významem environmentální výchovy a vzdělávání (hlavní rysy, obsah a cíle environmentální výchovy). Ve třetí a čtvrté kapitole této práce je uvedena charakteristika společnosti Plynostav Pardubice holding a. s., ke které se váže analýza environmentální výchovy a vzdělávání.
Environmental education and training in the company Plynostav Pardubice holding a.s.
Keywords: Environmentální výchova; životní prostředí; ekologie; ekosystém; udržitelný rozvoj; informování veřejnosti; zaměstnanec; společnost; havárie; Environmental education; environment; ecology; ecosystem; sustainable development; informing the public; employee; company; accident