Tetování jako projev identity - Culková, Adéla (Univerzita Pardubice, 2021)
Studentka se ve své bakalářské práci věnuje tématu tetování jako projevu identity. V této práci představuje pojem tetování, následně jeho historii a jednotlivé funkce. V rámci kvalitativního výzkumu se věnuje otázce, zda má tetování pro jeho nositele spíše osobní význam nebo je pouze módním doplňkem. Dále se zaměřuje na problematiku motivace k tetování, jaká je motivace lidí se nechat tetovat a na jakém základě si vybírají dané motivy. Kvalitativní výzkum realizuje formou polostrukturovaného rozhovoru společně s pozorováním. Výzkum je zaměřený na dvě kategorie respondentů: lidé s tetováním a tatéři.
Tattoo as a Display of Identity
Keywords: tetování; identita; funkce; tattoo; identity; function