Zobrazování informací prostřednictvím HUD v herním engine Three.js - Mička, Filip (Univerzita Pardubice, 2022)
Cílem bakalářské práce je nejprve seznámení s herním enginem Three.js a představení možností zobrazování informací pomocí HUD. Výstupem praktické části bakalářské práce je webová stránka, která slouží jako přehledný výukový materiál dané problematiky. Na stránce je uvedeno 9 ukázek nejčastěji zobrazovaných informací (zdraví, munice, zaměřovač, ). Stránka obsahuje obrazové přílohy a komentované ukázky zdrojových kódů v jazycích HTML, CSS a JavaScript, které jsou zasazeny do prostředí CodePen.
Displaying information using HUD in Three.js game engine
Keywords: HUD; průhledový display; Three.js; HTML; CSS; JavaScript; WebGL; herní engine; zobrazování informací ve hrách; výuková webová stránka; HUD; heads-up display; Three.js; HTML; CSS; JavaScript; WebGL; game engine; displaying information in games; educational website