Screening sluchu u novorozenců v souvislosti s rizikovými faktory - Cejnarová, Sabina (Univerzita Pardubice, 2016)
Tato diplomová práce se zabývá novorozeneckým screeningovým vyšetřením sluchu v souvislosti s rizikovými faktory. Teoretická část je zaměřena na anatomické struktury sluchového orgánu, na diagnostiku a léčbu sluchových vad a na novorozenecký screening. Podrobně se věnujeme sluchovému screeningu u novorozenců, roli porodní asistentky v této oblasti a rizikovým faktorům, které mohou ovlivnit sluch dítěte. Ve výzkumné části jsou prezentovány výsledky našeho šetření v Nemocnici Pardubice. Uvádíme zde vyhodnocení výzkumných otázek a stanovených hypotéz. Též hodnotíme námi získaná data s výsledky jiných odborných publikací a šetření.
Hearing screening in newborns in connection with risk factors
Keywords: novorozenecký screening sluchu; otoakustické emise; Nemocnice Pardubice; rizikové faktory; délka screeningového vyšetření; neonatal hearing screening; otoacoustic emissions; Hospital of Pardubice; risk factors; length of hearing screening