The Similar and distinctive features of Celtic and Czech legends - Matoušková, Kateřina (Univerzita Pardubice, 2000)
Autorka se v práci snaží nalézt společné a rozdílné rysy keltských a českých legend na pozadí jejich kultur a náboženství.
Podobné a rozdílné znaky Keltských a Českých legend
Keywords: Keltové; Slované; mytologie; legendy; pověsti