Nezaměstnanost jako důsledek hospodářské krize - Brücknerová, Monika (Univerzita Pardubice, 2011)
Bakalářská práce se věnuje problematice ztráty zaměstnání v důsledku celosvětové hospodářské krize, zejména pak oblasti finanční podpory státu určené nezaměstnaným osobám. V teoretické části jsou uvedeny příčiny a vliv ekonomické krize na ČR (zaměstnanost) a dále pak možnosti čerpání finančního zajištění od státu v době nezaměstnanosti. První část praktické části je věnována případové studii, druhou částí je dotazníkové šetření zaměřené na problematiku nezaměstnanosti, zejména na názory, postoje a pocity nezaměstnaného.
Unemployment as a result of the economic crisis
Keywords: hospodářská krize; nezaměstnanost; podpora v nezaměstnanosti; státní sociální podpora; dávky; economic crisis; unemployment; unemployment benefits; state social support; benefits