Zaměstnanost a inflace - Svobodová, Daniela (Univerzita Pardubice, 2000)
Autorka se v práci zaměřuje na problémy inflace a zaměstnanosti, a jejich vlivu na fungování ekonomiky. Zabývá se problematikou z pohledu monetaristické a keynesiánské teorie. Dále je zde rozebrána Philipsova křivka a její obecné pojetí.
Employment and inflation
Keywords: Inflace; zaměstnanost; Ekonomika; Philipsova křivka; keynesiánská ekonomie; monetaristická teorie