Psychosociální problémy nemocných s diabetes mellitus - Čížková, Lucie (Univerzita Pardubice, 2013)
Tato práce je zaměřena na psychosociální problémy nemocných s diabetes mellitus. Popisuje život s tímto onemocněním. Pozornost je věnována historii, druhům, léčbě, komplikacím a psychosociálním problémům diabetu. Je založena na studiu odborné literatury a zpracování kvalitativního výzkumu. Výzkum byl proveden pomocí polostrukturovaných rozhovorů.
Psychosocial Problems of the Patients with Diabetes Mellitus
Keywords: Diabetes mellitus; inzulín; glykémie; Diabetes mellitus; insulin; glycemia