Ekonomické přínosy spolupráce obcí k jejich rozvoji - Čtvrtečková, Kateřina (Univerzita Pardubice, 2013)
Práce se zabývá spoluprací obcí a jejími přínosy k rozvoji. Nejprve je představena problematika správy a hospodaření obcí a jsou zde charakterizovány jednotlivé formy spolupráce. Následuje představení konkrétní formy spolupráce, kterou je Svazek obcí pod Kunětickou horou. Dále následuje zhodnocení přínosů spolupráce pro sdružené obce. Toto hodnocení vychází z výsledků dotazníkového šetření.
Economic Benefits of Cooperation of Municipalities for their Development
Keywords: obce; hospodaření obcí; spolupráce obcí; dobrovolný svazek obcí; dotazníkové šetření; municipalities; management of municipalities; cooperation of municipalities; microregion; investigation of questionnaire