Vyhodnocení rizik ve vybrané společnosti z hlediska provozu a ekonomiky - Hamplová, Lenka (Univerzita Pardubice, 2014)
Cílem práce je zjistit rizika ve vybrané společnosti a doporučit opatření, která by mohla vést ke snížení rizikovosti v jednotlivých činnostech. V úvodu popsat možné nástrahy, které vedou k rizikovým faktorům v oblasti provozní a ekonomické činnosti. V teoretické části popsat možná rizika v oblasti podnikání (tržní, organizační, právní, informační, investiční, personální, technologická aj.). Vysvětlit jednotlivé pojmy a zabývat se otázkou klasifikace, řízení, měřitelnosti a snižování rizik. V hlavní části zmapovat rizikové faktory (vnější i vnitřní) ve vybrané společnosti. Zjištěná rizika zanalyzovat a popsat. Jednotlivými metodami využívaných v oblasti řízení rizik, rizika klasifikovat a ohodnotit. Na základě zjištěných poznatků navrhnout a doporučit snížení rizik ve vybraných činnostech. V závěru práce vyhodnotit zjištěné poznatky a doporučení.
Evaluation of working and economic risks in selected company
Keywords: rizika; podnikání; ekonomika; řízení; risks; business; economy; working