Zadluženost českých domácností, její příčiny a důsledky růstu - Bíla, Michal (Univerzita Pardubice, 2007)
Bakalářská práce se zabývá aktuálním tématem rostoucí zadluženosti v ČR a jejím cílem je analyzovat zadluženost českých domácností a analyzovat příčiny a důsledky prudkého růstu zadluženosti v ČR. První část charakterizuje základní pojmy z dané problematiky. Druhá část práce se zaměřuje na faktory, které jsou možnou příčinou zadlužování domácností. V třetí části je uveden podrobný přehled institucí a programů, ze kterých si domácnosti nejvíce půjčují a dále se tato část zaměřuje na důsledky růstu zadluženosti, které jsou rozděleny do tří kategorií podle závažnosti. Poslední část bakalářské práce se zabývá srovnáním údajů o zadluženosti v ČR a EU.
Indebtedness of czech households, its causes and consequences of increase
Keywords: zadluženost domácností; spotřební funkce; úsporová funkce; Makroekonomické ukazatele; příjmy; výdaje