Barevnost průčelí jihočeských vesnických domů z doby kolem poloviny 19. století - Svobodová, Marcela (Univerzita Pardubice, 2003)
Práce se soustřeďuje na památkově chráněné objekty, většinou radikálně přestavěné v polovině 19. století, velké selské statky s honosnými průčelími, označované jako jihočeské selské baroko. Těžiště práce spočívá v řešení problematiky barevnosti diskutovaného typu objektů lidové architektury.
Keywords: architektura; jihočeské selské baroko; 19. století; barevnost; Památková péče