Lymská borreliosa - Bunček, Martin (Univerzita Pardubice, 1996)
V práci jsou shrnuty dosavadní poznatky o bakterii Borrelia burgdorferi sensu lato, jejíž jednotlivé kmeny způsobují lymeskou borreliózu. Je zde popsána charakteristika onemocnění včetně léčby a prevence a diagnostické metody jak přímým průkazem bakterie, tak průkazem protilátek.
Keywords: Lymeská borrelióza