Planární dělič výkonu 1 : 3 - Michlík, Lukáš (Univerzita Pardubice, 2018)
Diplomová práce se zabývá návrhem, modelováním a konstrukcí planárního děliče výkonu 1 : 3. V teoretické části jsou popsány a rozebrány základní vlastnosti a parametry výkonových děličů. Je zde popsán vliv zvoleného substrátu na rozměry a ztráty děliče. Dále byl navržen a vymodelován dělič výkonu v programu CST Microwave Studio na frekvenci 3 GHz. Po zhotovení optimalizovaného prototypu byly proměřeny jeho rozptylové parametry. V závěru jsou výsledky rozptylových parametrů navrženého modelu porovnány s reálným prototypem.
Planar Power Divider 1 : 3
Keywords: planární dělič výkonu 1 : 3; Lim-Eom; rozptylové parametry; CST MWS; dělič výkonu na 3GHz; planar power divider 1 : 3; Lim-Eom; scattering parameters; CST MWS; power divider on 3GHz