Financování sociálních služeb v praxi - Kučerová, Petra (Univerzita Pardubice, 2014)
Diplomová práce se zabývá financováním sociálních služeb v České republice a názorně ukazuje na vybraném poskytovateli implementaci jednoletého, nenárokového a vícezdrojového financování sociálního sektoru. Podrobný rozbor příjmů společnosti Centrum J. J. Pestalozziho o.p.s. poukáže na vývoj jednotlivých finančních zdrojů a upozorní na problémové oblasti. Dopady podfinancování jsou upřesněny na dvou konkrétních službách a upozorňují na nevhodný model financování sociálních služeb v České republice. Závěrem je navrženo zjednodušení tohoto systému.
Financing Social Services in Practise
Keywords: sociální služby; poskytovatelé; financování; příjmy; analýza; dopady; Social services; providers; financing; income; analysis; impact