Risk Management v podniku - Cosma, Marta (Univerzita Pardubice, 2014)
Obsahem tématu práce je stále aktuálnější téma risk managementu. Práce je věnována rozboru finanční situace dvou konkrétních podniků vstupujících do fúze a rizikům s touto fúzí spojených. Část této bakalářské práce je věnována obecnému shrnutí některých vybraných metod analýz. V další části práce jsou zkoumána aktiva obou podniků, použitím finanční analýzy, konkrétně poměrovými ukazateli. Na závěr je provedená analýza rizik ohrožujících tuto fúzi technikou brainstormingu a What If analýzou. Je zde provedená komparace obou podniků a navržená doporučení, jak s riziky následně nakládat.
Risk management in a company
Keywords: risk management; rizika; metody; analýza; fúze; risk management; risks; methods; analysis; merger