Možnosti zavádění procesů strategického plánování do obcí a měst na příkladu Pardubického kraje - Cuprišinová, Lenka (Univerzita Pardubice, 2007)
Tato diplomová práce se zabývá možnostmi zavádění procesů strategického plánování na lokální úroveň. Obsahuje teoretické vymezení problematiky strategického plánování ve veřejné správě a činností implementačních institucí. Na základě výsledků analýz strategických dokumentů u vybraných obcí a měst jsou v závěru navržena doporučení pro zavádění procesů strategického plánování s ohledem na situaci v Pardubickém kraji.
The possibilities of implementing strategic planning processes to communities and villages within for example the region of Pardubice
Keywords: Strategic Planning; implementing institution; Development plan Pardubice region; grants; strategické plánování; implementační instituce; Program rozvoje Pardubického kraje; grantové programy