Fotoindukované změny optických parametrů vrstev systému As-S-(Ge) - Ston, Radek (Univerzita Pardubice, 2001)
Práce se zabývá studiem fotoindukovaných změn optických parametrů vrstev systému As-S-(Ge). Měřením Ramanových spekter byla studována struktura objemových vzorků a tenkých vrstev systému. Byly studovány expozicí indukované změny optických parametrů a chemické stability, které souvisí s pozorovanou fotoindukovanou změnou struktury vrstev. Byly připraveny amplitudové i fázové difrakční mřížky v tenkých vrstvách složení As35S65.
Photoinducted changes of optical parametres of layers in As-S-(Ge) system
Keywords: Chalkogenidová skla; tenké vrstvy; Ramanova spektroskopie; fotoindukované změny