Identita Maorů - Burešová, Irena (Univerzita Pardubice, 2004)
Práce hodnotí na základě historie a současnosti možnosti zachování identity Maorů na Novém Zélandu.
Maori identity
Keywords: etnografie; etnologie; etnicita; etnika; domorodci; Maorové; Nový Zéland; Identita; Kultura; etnická antropologie