Reporting sociální oblasti CSR - Zvolánková, Veronika (Univerzita Pardubice, 2017)
Diplomová práce je zaměřena na reporting sociální oblasti společenské odpovědnosti podniků. Teoretická část se zabývá Společenskou odpovědností podniků (CSR) a jejími základními pilíři, na nichž celý koncept CSR stojí. Dále popisuje standardy CSR, pomocí nichž podniky měří a hodnotí své společensky odpovědné chování a také definuje samotný CSR reporting. Pozornost je pak věnována nejvyužívanějšímu standardu Global Reporting Initiative, konkrétně jeho nejnovější směrnici G4 se zaměřením na sociální indikátory. Obsahem praktické části je zhodnocení míry CSR reportingu sociální oblasti u vybraných chemických podniků.
CSR social reporting
Keywords: společenská odpovědnost podniků; standardy hodnocení CSR; reporting; GRI; sociální indikátory; bezpečnost a ochrana zdraví při práci.; corporate social responsibility; CSR evaluation standards; reporting; social indicators; Occupational health and safety.