Knihovna pro výpočet teploty a proudové zatížitelnosti přenosových linek dle IEEE Standardu 738 - Šiler, Milan (Univerzita Pardubice, 2013)
V teoretické části budou popsány metody určení teplotní a proudové zatížitelnosti přenosových linek, včetně celého teoretického backgroundu. Důkladně bude popsána procedura pro určení ampacity (teplotního ratingu) linky dle IEEE Standardu 738. Cílem implementační části je vytvoření programu pro určení teplotní a proudové zatížitelnosti dle výše zmíněného standardu. Programovací jazyk není předepsán a je zcela na volbě studenta. Funkčnost programu bude testována na reálných datech a výsledné ampacity (resp. teploty) vodiče budou porovnány s měřením a bude provedena jejich statistická analýza. V závěru bude provedena citlivostní analýza výstupů (teploty a maximální proudové zatížitelnosti) na vstupních environmentálních datech a pro různé typy vodičů.
The library for calculation of temperature and ampacity of bare overhead conductors according to IEEE Standard 738
Keywords: IEEE Std. 738; ampacita; teplota; vodiče; knihovna; DLL; C#; IEEE Std. 738; temperature; conductors; library