Hodnocení ekotoxicity biocid.. pomocí vybraných ekotoxikologických test.. - Černá, Patricie (Univerzita Pardubice, 2019)
Práce se zabývá biocidy, jejich legislativou a testováním ekotoxicity glyfosátu a herbicidu Roundupu na aktivovaném kalu, dafniích a řasách. V práci jsou popsány základní vlastnosti testovaných látek, jejich použití a zhodnocení jejich toxicity.
Evaluation of biocides ecotoxicity by selected ecotoxicological tests
Keywords: ekotoxikologické testy; dafnie; řasy; glyfosát; Roundup; biocidy; ecotoxicological tests; daphnia; algae; glyphosate; Roundup; biocides