Metody řízení finančních rizik - Macalová, Judita (Univerzita Pardubice, 2002)
Cílem práce je snaha o jednoduché shrnutí současných přístupů k měření finančních rizik a podání přehledu o nejnovějších postupech v jejich řízení, měření a regulaci včetně kapitálové přiměřenosti bank. Pozornost je též věnována několika poradenským společnostem v oblasi řízení rizik.
Methods of financial risks management
Keywords: finanční rizika; řízení rizik; kapitál; poradenské agentury