Modelování přechodných dějů v torzním systému pohonu hnacího vozidla - Lata, Michael (Univerzita Pardubice, 2004)
Tento příspěvek stručně ukazuje možnosti a metody simulace dynamiky torzního systému hnacího kolejového vozidla. Největší pozornost je zaměřena na přechodové děje v okamžiku vzniku, trvání a zániku prokluzu dvojkolí v dynamickém systému s 6 stupni volnosti. Jsou simulovány případy spolupráce adhezní charakteristiky s charakteristikou motoru za zhoršených adhezních podmínek.
Keywords: pohony; hnací vozidla; torzní zkoušky; Modelování; simulace