Ošetřovatelský proces u pacientů s poraněním krční páteře na spinální jednotce - Barešová, Veronika (Univerzita Pardubice, 2005)
Cílem bakalářské práce je seznámit s problematikou vzniku, léčbou a ošetřováním pacientů po úrazech krční páteře. V práci je vypracován dlouhodobý ošetřovatelský proces u konkrétního pacienta. Na závěr je popsána aplikace vypracovaného ošetřovatelského procesu v praxi.
The nursing process about patients with cervical spinal injury on the spinal unit
Keywords: krční páteř; poranění; léčba; rehabilitace; ošetřovatelský proces; model Gordonové