Optimalizace údržbových zásahů na jízdních obrysech kol moderních lokomotiv - Janák, Lukáš (Univerzita Pardubice, 2017)
Obsahem diplomové práce je řešení problematiky sledování a vyhodnocování vývoje provozního opotřebení kol dvojkolí moderních lokomotiv, které jsou provozovány na traťových úsecích charakterizovaných různým technickým stavem, kvalitou údržby a nestejnými geometrickými parametry koleje. Cílem diplomové práce je pak návrh takové četnosti měření dvojkolí a údržbových zásahů na jízdních obrysech kol, kterými bude možné dosáhnout prodloužení životnosti kol lokomotiv.
Optimization of maintenance actions on wheel profiles of modern locomotives
Keywords: dvojkolí; jízdní obrys; údržba; optimalizace; prodloužení životnosti; wheelset; vehicle wheel profile; maintenance; optimalization; extend of durability