Moderní metody měření výkonnosti podniku - Molnárová, Michaela (Univerzita Pardubice, 2016)
Diplomová práce "Moderní metody měření výkonnosti podniku" je věnovaná problematice výkonnosti podniku a jejímu hodnocení pomocí moderních metod. V první části práce popisuje teoretická východiska výkonnosti podniku a představuje tradiční a moderní přístupy hodnocení výkonnosti. Druhá část je zaměřená na představení vybraného podniku a hodnocení jeho výkonnosti na základě metody EVA a Balanced Scorecard. V závěru je provedeno zhodnocení výsledků měření.
Modern methods of measuring the performance of the company
Keywords: měření výkonnosti; finanční analýza; EVA; Balanced Scorecard; performance measurement; financial analysis; EVA; Balance Scorecard