Sbory dobrovolných hasičů vybrané obce - Málková, Lucie (Univerzita Pardubice, 2019)
Bakalářská práce si klade za cíl přiblížit činnosti sborů dobrovolných hasičů v místních částech města Ždírce nad Doubravou. Důraz je kladen na komparaci zkoumaných sborů dobrovolných hasičů. Práce se zabývá analýzou sborů z pohledu členského, ale také finančního. Dále jsou součástí bakalářské práce SWOT analýzy vytvořené na základě řízených rozhovorů s příslušníky jednotlivých SDH místních částí Ždírce nad Doubravou. Na základě provedeného sběru dat a uskutečněných analýz práce navrhuje doporučení pro zlepšení současného stavu.
Corps of volunteer firefighters in the selected township
Keywords: Sbor dobrovolných hasičů; Hasičský záchranný sbor ČR; požární sport; SWOT analýza; Corps of volunteer firefighters; Fire rescue corp in Czech Republic; fire sport; SWOT analysis