Zajištění dopravní obslužnosti sídliště Brno-Bystrc kapacitní kolejovou dopravou - Kříž, Michael (Univerzita Pardubice, 2022)
Diplomová práce se zabývá analýzou současného stavu dopravní obslužnosti městské části Brno-Bystrc. V práci jsou zhodnoceny provozní a stavebně-technické parametry současných tramvajových tratí, provozované typy tramvají a také připravované nebo již realizované stavební projekty. V návrhové části práce jsou řešeny jednak možnosti opatření pro zvýšení cestovní rychlosti a jednak možnosti změn v organizaci dopravy pro zajištění konkurenceschop-ného systému veřejné dopravy
Covering transport services of the Brno-Bystrc housing estate by capacity rail transport
Keywords: tramvaj; vlakotramvaj; příměstská doprava; sídliště; čas přepravy; dopravní obslužnost; Brno; tram; tram-train; suburban transport; housing estate; transport time; transport services; Brno