Motiv návštěvy sošky Pražského Jezulátka - Vosáhlo, Michal (Univerzita Pardubice, 2011)
Hlavním předmětem práce je odkrýt motivy, které vedou návštěvníky a poutníky do karmelitánského kostela, k návštěvě Pražského Jezulátka. Provázání teoretické a praktické části, vede k aplikaci hlavních teorií na zkoumaný problém a snaží se ho právě prostřednictvím těchto teorií vysvětlit. Práce tedy vychází ze současných individuálních a kolektivních podnětů jednotlivých aktérů.
The motives for visiting the statue of the infant Jesus of Prague
Keywords: Pražské Jezulátko; poutě; poutníci; návštěvníci; kolektivní paměti; individuální paměti; přechodové rituály; Infant Jesus of Prague; pilgrimages; pilgrims; visitors; collective memories; individual memories; provisional rituals