Tržní postavení mobilních operátorů v České republice - Kricnarová, Zuzana (Univerzita Pardubice, 2016)
Diplomová práce se zabývá analýzou konkurenceschopnosti mobilních operátorů na českém trhu včetně jejich porovnání. V první části práce jsou definovány základní pojmy z oblasti konkurenceschopnosti a metody používané ke zlepšování tržní pozice. Druhá část práce se zabývá představením vybraných společností a výzkumem potřebným k detailní analýze vybraných podniků. Poslední část této diplomové práce se zabývá samotnou analýzou konkurenceschopnosti, jejím vyhodnocením a navržením doporučovaných strategií do blízké budoucnosti.
Market position of mobile operators in the Czech Republic
Keywords: konkurenceschopnost; tržní postavení mobilních operátorů; Vodafone; O2; T-Mobile; Porterův model pěti konkurenčních sil; SWOT analýza; finanční analýza; competitiveness; market position of the mobile operators; Vodafone; O2; T-Mobile; Porter´s five forces model; SWOT analysis; financial analysis