Faktory ovlivňující přijetí religiozity u mladých věřících - Malá, Jaroslava (Univerzita Pardubice, 2015)
Ve své bakalářské práci s názvem Faktory ovlivňující přijetí religiozity u mladých věřících, se zaměřuji na téma přenosu religiozity a faktory, které tento přenos ovlivňují. Výzkum je koncipován jako případová studia, informátoři jsou ve věkové skupině 18 24 let a nemají mezi sebou vzájemné vazby. Jedná se věřící římskokatolického vyznání. Hlavní výzkumná otázka zní: Hraje primární roli v přijetí religiozity rodina?
Factors influencing the acceptance of religiosity among young believers
Keywords: Roman Catholic Church; case studies; religiosity; acceptance of religiosity; young believers; Římskokatolická církev; případové studie; religiozita; přijetí religiozity; mladí věřící