Kritika totalitarismu - Švec, Sebastian (Univerzita Pardubice, 2020)
Práce se bude zabývat fenoménem totalitarismu. V práci se pokusím vytvořit souhrn hlavních prohřešků totalitarismu na základě kterých ho budu podrobovat kritice. Hlavními body této kritiky bude postoj totalitarismu vůči pravdě a svobodě. Také se budu zaobírat původem, vznikem a fungováním totalitarismu. V práci se budu opírat především o práci Hany Arendtové (Původ totalitarismu) a o dílo 1984 od George Orwella. Cílem práce je ukázat nebezpečí totalitarismu a prokázat, že je na místě ho kritizovat.
Criticism of totalitarianism
Keywords: totalitarismus; pravda; svoboda; společnost; individualita; totalitarianism; truth; freedom; society; individuality